Wpływ alkoholu na zdrowie serca.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się obszerną ilość warzyw. Warzywa to niezwykle bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. Dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na ubytki białka oraz wapnia, których człowiek również pragnie, a nie ma ich w warzywach – sprawdź http://www.nasz-psycholog.pl. Nadrzędnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada pić sporo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Produkty zbożowe i mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to na ogół 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Do tego bogata jest w błonnik, który ma wielkie znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
1. Sprawdź to
2. Tutaj
3. Dowiedz się teraz
4. Zobacz teraz
Zdrowa dieta a zdrowie układu pokarmowego.