• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego.

By zrozumieć, czym jest wino, wypada odróżnić skład jego detalów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się w zasadzie z wody oraz cukrów, a także z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za definitywny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca ogromną część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są obecne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, które znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Zobacz stronę

2. Post

3. Zobacz teraz

4. Przeczytaj więcej

5. Kliknij

Categories: Biznes

Comments are closed.